The Evermore, a new inner city retreat to call home

Posted by Landence Group

The Evermore, a new inner city retreat to call home.

Much like two elegant glasses of champagne placed on a glass table top, The Evermore is a shimmering metallic two-tower development atop a classically elegant podium.

The two luminescent residential towers (alternatively champagne and bronze coloured) will maximise views and minimise the number of South facing apartments. The Evermore employs good design sense as is evident with abundant air reticulation, direct light and clever planning. Expansive balconies and vertical shading address the harsh western sun whilst also optimising block buster views over Port Phillip Bay, Melbourne CBD and the Royal Botanic Gardens.

Formerly the old Channel Seven television studio, The Evermore benefits from access to three postcodes, South Melbourne, Southbank and South Yarra.

Channelling exemplary design inspired by 6-star resorts and luxury hotels, Seniors Associate, Bianca Hung, of Hayball has focused on the resident experience in the public and private spaces throughout the building.

“It’s important that there are opportunities for the residents to meet and interact to create meaningful relationships. The Evermore has been designed with this in mind. It is a vertical community which offers shared spaces as an extension of the home.

The wellness retreat, comprising a sauna, gymnasium and pool, has been influenced by luxury hotels, with high quality materials such as marble, dark timbers and brass trims bringing a sense of sophistication and elegance to the space.

These common spaces are something that really sets The Evermore aside” she says.

Bianca’s unique architectural approach is both pleasing to the eye and the senses, The Evermore is designed to experience as an inner city retreat!

From the rock star arrival via a sweeping port cochère, to the entry through a grand stone clad lobby with vaulting high ceilings and an indoor canopy garden, The Evermore is a statement in glamour and amenity.

The anything but common Evermore common areas will treat residents with exemplary experiences.

A total of 1,446 SQM has been allocated to create a world of recreation, relaxation and indulgence at The Evermore with residents being able to select a world of facilities over and above the beauty of their apartments.

From the 14.5 meter open-air pool with sun lounges and cabanas to a high tech gymnasium, study, library, lounge and even a Gold class cinema.

Gourmands and wine connoisseurs will enjoy impressing loved ones in the exclusive and lavish private dining rooms surrounded by elegantly crafted furnishings and plush interiors.

A rich use of natural materiality is evident throughout The Evermore interiors. The kitchen features natural stone, timber and copious storage, with the latest in Miele appliances. The bathrooms are capacious with brass tap ware and timber floors grace the living areas with warm, woolen carpets in the bedrooms.

“Apartments in The Evermore have been designed around the idea of a sophisticated retreat, with a refined material palette and optional dark or light colour schemes that invite residents to add their own personality and touches to their homes”, says Bianca.

Last but certainly not least, The Evermore is interspersed with lush tropical gardens throughout, landscaped with flourishing fronds and foliage to soften the space and calm the soul.